BIOGRAFIES CANDIDATS I CANDIDATES

ALACANT

1.- RUBÉN MARTÍNEZ DALMAU

Va nàixer a Teulada l’any 1970.

És doctor en Dret i professor titular de Dret Constitucional en la Universitat de València. Llicenciat en Ciències Polítiques per la UNED, realitzà estudis doctorals en la Universitat de Friburg (Alemanya) i el postdoctorat en la Universitat Frederic II de Nàpols (Itàlia). Compta amb el Diploma en Dret Constitucional de l’Acadèmia Internacional de Dret Constitucional i amb el Diploma d’Estudis Avançats en Ciències Polítiques per la UNED.

Va ser assessor en diversos processos constituents en Amèrica Llatina. Participà en les comissions tècniques de redacció de les constitucions. Ha treballat en la redacció de diverses lleis en el desenvolupament constitucional.

En juliol de 2015 va ser designat Senador suplent al Senat d’Espanya en representació del parlament valencià. En desembre de 2015 va ser elegit Diputat al Congrés per la circumscripció d’Alacant, càrrec que ocupà durant la XI Legislatura.

 

2.- BEATRIU GASCÓ VERDIER

Va nàixer a Alacant l’any 1971.

És enginyera tècnica agrícola. Franco espanyola, ha viscut 12 anys a Itàlia. El seu treball ha estat lligat a la defensa de la Sobirania alimentària a través de la incidència política que els moviments d’organitzacions camperoles i de pescadors artesanals fan en la FAO coordinant la seua Secretaria internacional. Ha sigut portaveu d’Agricultura del grup parlamentari de Podem en la IX Legislatura.

 

3.- ESTEFANÍA BLANES LEÓN

Té 42 anys. És deliniant projectista i ha treballat en l’àmbit industrial, en el de la construcció, en l’urbanístic, en la realització i estudi de planejaments urbanístics i en el de les energies renovables fent projectes d’instal·lacions solars fotovoltaiques.

És militant d’EUPV del col·lectiu d’Alcoi i membre del Consell Polític Nacional i de la Comissió Executiva d’EUPV. En l’actualitat és la portaveu del grup municipal de Guanyar Alcoi. Col·labora en diferents plataformes i col·lectius com DAJLA solidaris amb el poble saharauí, Plataforma Salvem l’Aqüífer del Molinar, Plataforma Crida Contra el Racisme, Iniciativa ciutadana per la gestió pública de l’aigua, AMPA, associació veïnal, club d’amics de la UNESCO, associació Fonèvol (que té com a objectiu fomentar la participació de les dones en les festes en plenes condicions d’igualtat) i en qualsevol iniciativa ciutadana que reivindique els drets socials, la gestió pública dels serveis bàsics, el respecte al territori i la igualtat.

 

4.- NAIARA DAVÓ BERNABEU

Va nàixer a Alcoi en 1992.

Llicenciada en Ciències Polítiques i Màster en Cooperació Internacional, especialitzada en Planificació Integral del Desenvolupament Local.

Ha estat treballant i vivint al Brasil i Portugal, en escoles d’idiomes i empreses internacionals de venda i atenció al públic, mentre realitzava feines amb ONGDs de l’àmbit de l’educació no formal als faveles del Brasil (Casa Pequeno Davi), moviments de treballadors rurals (MST), bancs solidaris (Banca Social São José), i en atenció social primària (Comunidade Vida e Paz).

Ha sigut regidora aquesta legislatura al ajuntament d’Alcoi per Guanyar Alcoi. Previament, ha exercit a la Conselleria de Benestar Social a València i a la Direcció General d’Immigració.

 

5.- DAVID VERGARA RODRÍGUEZ

Va nàixer a Oriola en 1988.

Llicenciat en Arquitectura en la Universitat Politècnica de València. Va ser un dels impulsors del 15M a Oriola, una fita també per a la política i la societat de la nostra localitat. Ha iniciat estudis de Sociologia en la Universitat de València, i ha participat en diversos moviments i espais de transformació social a València i Oriola, sempre vinculat a la lluita pels drets del col·lectiu LGTBI i el “dret a la ciutat”. Ha treballat en diversos estudis d’arquitectura, participant en l’elaboració de Plans de Mobilitat Sostenible. Durant l’últim any ha exercit com a tècnic en la Diputació.

CASTELLÓ

1.- IRENE ROSARIO GÓMEZ SANTOS

Va nàixer a Callao, Perú, en 1963, però es considera valenciana de cor. Va emigrar a Europa en la dècada dels 90, ha viscut a Itàlia i Alemanya, finalment es va instal·lar a Castelló. Llicenciada en Dret. Advocada. Doctoranda en Dret per la Universitat Jaume I. Postgrau en Igualtat de Gènere. Milita en Podemos des de 2014. Forma part del cercle Podemos de Castelló, del Circule de Migracions i de Feminismes PV. Ha sigut diputada autonòmica per Castelló en la IX Legislatura i membre de la Mesa de les Corts. Activista pels drets humans en general i dels drets de les persones migrants, en particular, ha sigut co-fundadora de l’Associació de Dones Immigrants de Castelló-AMUINCA.

 

2.- CRISTINA CABEDO LABORDA

Va nàixer a Castelló de la Plana en 1986.

És llicenciada en Dret i màster en polítiques d’Igualtat de Gènere. Va començar el seu doctorat en ciberassetjament sexual, el qual va haver de deixar suspés per a dedicar-se de forma exclusiva al seu càrrec com a diputada durant la primera legislatura, on ha sigut portaveu de la Comissió d’Igualtat de Gènere i LGTBI, i responsable dels assumptes pertinents a cossos de seguretat. També ha participat en altres comissions com la Comissió d’Investigació de l’accident de Metrovalencia, la Reforma de l’Estatut d’Autonomia, o Joventut, entre altres.

Acabada la seua carrera, va exercir la seua passantia en la seu a Brussel·les del despatx internacional Shojdt, havent treballat també en la Unitat d’Igualtat de l’UJI i en l’Institut de Polítiques Polibienestar de la UV.

 

3.- CÉSAR JIMÉNEZ DOMÉNECH

Va nàixer a Castelló de la Plana en 1976.

És enginyer informàtic. Parla anglés, alemany, xinés i àrab. Màster en cooperació internacional. Ha sigut responsable de l’Oficina tècnica de Medicusmundi a Castelló i Vocal de la Coordinadora Valenciana d’ONGD. Diputat autonòmic de Podem en la IX Legislatura.

 

4.- CRISTIAN VESES I DONET

Té 34 anys i és Diplomat en Infermeria per la Universitat de València. Màster en Investigació i Ús Racional del Medicament, en l’especialització clínica de fàrmacs, i Doctor en Biomedicina per la Universitat de València. Actualment, exerceix com a coordinador d’infermeria en Atenció Primària impulsant programes comunitaris.

Socialment està compromés amb la defensa i la protecció d’un sistema de salut públic, universitat i de qualitat. El seu activisme es desenvolupa com a membre fundador a Castelló de l’Associació Ciutadana per la Promoció i Defensa de la Salut del País Valencià (ACDESA-FADSP), on també s’ocupa de les responsabilitats de comunicació.

A més, és militant d’EUPV des dels 18 en el col·lectiu de Borriana. Als 23 va encapçalar la candidatura a l’alcaldia i, actualment és el secretari d’organització del col·lectiu local, coordinador comarcal de la Plana Baixa i membre de la Comissió Executiva del partit.

 

5.- SUSANA GÓMEZ GRANELL

Va nàixer a València en 1971.

Nascuda a València, viu des de fa 30 anys a Caudiel, un xicotet poble de la província de Castelló.

Ha sigut ramadera en extensiu i ecològic, carnissera i cuinera. Ha publicat diversos textos i articles relacionats amb la defensa del món rural, la ramaderia extensiva i la difusió de la cultura en zones rurals.

Actualment treballa en la Secretaria de Món Rural de Podem i col·labora de forma habitual amb l’àrea rural estatal de Podemos, amb especial dedicació als temes de sobirania alimentària, sostenibilitat i recuperació del teixit social i cultural en les zones rurals.

 

VALÈNCIA

1.- MARÍA PILAR LIMA GOZÁLVEZ

Va nàixer a València en 1977.

És treballadora social i especialista-docent en Llengua de Signes. Senadora de designació territorial en la legislatura autonòmica 2015-2019.

Va nàixer sorda però es van donar compte als dos anys, en aquella època els diagnòstics de sordesa solien ser esquius i tardans. Amb 17 anys va arribar a la seua vida la llengua de signes i és quan va prendre consciència de la seua identitat, i es va posar a la feina com a activista pels drets de les persones sordes i sordocegues.

Ha treballat com a professora de llengua de signes en FESORD CV.

Una fita en la seua vida van ser els cinc mesos que va passar en RDT-Fundació Vicente Ferrer en Anantapur (l’Índia).

Ha sigut, a més, generació precària: netejadora, remalladora, venedora de cupons… i molt més.

 

2.- ROSA PÉREZ GARIJO

Té 44 anys i és mare de dues xiquetes de 9 anys. Llicenciada en Dret i en Ciències Polítiques i de l’Administració. Advocada i professora Associada de la Facultat de Dret de la Universitat de València.

Coordinadora General d’EUPV des del 28 d’abril de 2018, vicepresidenta 4a de la Diputació de València, Responsable d’Inclusió social, Memòria Històrica i Teatres i Diputada-Portaveu d’EUPV. A més, és regidora i portaveu de l’Ajuntament de Catarroja per Guanyar Catarroja-Esquerra Unida i membre de l’executiva federal d’IU.

 

3.- FERRAN MARTÍNEZ RUÍZ

Va nàixer en 1988 i ha viscut sempre en el barri de Tres Forques a València. És Llicenciat en Economia.

Ha militat des dels 17 anys en el moviment estudiantil i en projectes d’economia i participació.

Milita en Podemos des de la seua formació al febrer de 2014 i va ser escollit senador en els eleccions de 2016.

És Secretari d’Anàlisi Política en l’Executiva de Podem.

 

4.- JAUME MONFORT I SIGNES

Va nàixer a Gata (Alacant) en 1976.

És arquitecte tècnic i enginyer d’edificació, i per vocació treballa com a professor a la Universitat Politècnica de València. Es considera una persona normal, una de tantes treballadores indignades que va fer el pas per canviar la política. Actualment és regidor a Gata, el seu municipi poble i és secretari de municipalisme al Consell Ciutadà de Podem. Feminista, LGTBista i defensor del valencià.

 

5.- JULIÀ ÁLVARO PRAT

Va nàixer a Llavaneres (Barcelona) en 1962.

És periodista i polític ecologista valencià. Ha estat portaveu de VerdsEquo fins al 2018 i Secretari Autonòmic de Medi Ambient i Canvi Climàtic de la Generalitat Valenciana des de 2015 a febrer de 2018.

Llicenciat en Ciencies de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona i en Ciències Polítiques per la Universitat Nacional d’Educació a Distància (UNED) d’Espanya. Treballà a RTVV des de 1989 fins al seu tancament el 2014. Va promoure l’Estut de Redacció i forma part del Consell de Redacció d’RTVV entre 1996 i 2002. Abans treballà a Catalunya Ràdio o a la Televisió de Mataró.

Start typing and press Enter to search